PROJEKTI

Ali si brez idej za projekt ? Tukaj najdeš nekaj namigov.

Olimpijska Ura

Skulptura, postavljena v središču nakupovalnega centra BTC, vsebuje odštevalnik časa do pričetka olimpijskih iger. Poleg tega bo v projekt vključen interkativni del, kjer bodo lahko obiskovalci vplivali na vsebina preko druzžbnih omrežij. Interaktivni del omogoča prikaz besedilne vsebine ter tudi spremembo barve osvetlitve skulpture. Mogoče je tudi vključiti animacijo na matričnem zaslonu ter animacijo osvetlitve na strani skulpture. Interaktvna vsebina je vidna z obeh strani skulpture. Več o tehničnih podrobnostih na https://github.com/MakerLabLjubljana/OlympicCountdown
Avtorji: Janez Cimerman, Martin Cimerman, Žiga Brinšek, Tim Kambič


Smart Froc

Smart Froc je nastavljivi otroški stol, ki je bil razvit za to da preprosto in stalno spremlja otrokovo težo. V stolu so vgrajeni štirje senzorji ki nam preko povezave Bluetooth 4.0 na pametni telefon sporočajo otrokovo težo.
froc.eu
Avtorji: Jure Jazbec, Nejc Jurkovič, Domen Jurkovič, Anže Kožar, Luka Mali

T.A.F.R.

Razvijamo avtonomnega električnega kmetijskega robota, ki bo samodejno nadziral in poročal o rasti rastlin, gnojil, škropil, in pomagal pri drugih opravilih. Z robotskim pomagačem se opravila na polju pocenijo in pohitrijo, istočasno pa omogoča delo na daljavo in zagotavlja večjo varnost pri delu na klancu, delu z nevarnimi kemikalijami.
tafr.si


Razvoj sistema za prepoznavanje kretenj

Pri tem projektu sem z ciljem opravljanja magistrske naloge izdelal digitalni katalog, ki ga je mogoče “listati” s pomočjo kretenj. Razvili smo računalniško programsko opremo za komunikacijo in prikaz vsebine na javnih zaslonih. Uporabili smo Raspberry PI in senzor kretenj Adafruit ZX gesture senzor.
Avtorja: Martin Cimerman, Žiga Brinšek


Robert

Robert je avtonomni čistilni robot, narejen iz normalne Kärcher potisne metle in ki je postal "pameten" z Raspberry Pi, ROS, LIDAR in nekaj pametnega inžiniringa. Več o robotu si lahko prebereš tukaj
Avtor: Janez Cimerman


Pebble UV smartstrap

Ob uživanju na soncu rahlo pozabimo na čas in kaj hitro nas lahko opeče. Kot vemo, pa pretirana izpostavljenost škodljivim UV žarkom ne predstavlja le neprijetne rdečice temveč se tudi močno poveča možnost, da zbolimo za kožnim rakom.
Predstavljamo Pebble UV smartstrap, ki omogoča opozarjanje uporabnika na izpostavljenost škodljivemu UV sevanju. Pametna ura Pebble Time omogoča priključitev raznovrstnih senzorskih paščkov, ki nadgradijo funkcionalnost ure. UV smartstrap je pašček z UV senzorjem, mikrokrmilnikom in pripadajočo aplikacijo, ki nam ves čas izpisuje moč sevanja, ki smo ji izpostavljeni, ter nas tako opomni, kdaj je primereno, da si poiščemo zavetje v senci.
Avtor: Jan Skubic